Office 365: Saját domainnév beállítása

Miután sikeresen regisztráltunk az Office 365 szolgáltatásra, esetleg hosszabb ideje használjuk is, mindenkinél biztosan felvetődik az a feladat, jó lenne lecserélni a szép @cegnev.onmicrosoft.com e-mail címet, a saját domain nevünkre. (Ha még nem rendelkezel domain névvel, ITT vehetsz egyet gyorsan)

A következő a teendőnk:

Első lépésként, ha már megvan a domain nevünk,fel kell vennünk az Office365 rendszerbe. Ezt a rendszergazda – Tartományok menüpont alatt tehetjük meg.

Meg kell adnunk a tartománynevünket, majd ezt hitelesítenünk is kell. Legegyszerűbben egy TXT rekord hozzáadásával a DNS-hez tehetjük meg. Ha nincs hozzáférésünk a DNS rekordokhoz, érdemes a szolgáltatót megkérnünk erre. (egyébként is) Ehhez az Office 365 rögtön sablon leveleket is nyújt, elég csak bemásolni és elküldeni a domain szolgáltatónak.

Miután hozzáadtuk, leellenőriztük, meg kell jelölnünk mihez szeretnénk használni. Értelemszerűen Exchange, Lync, Sharepoint.
Rögtön javasolnám, az NS szolgáltatást adjuk át a Microsoftnak, az autodiscover és egyéb rekordok babrálásával így nem nekünk kell foglalkozni.Ráadásul a legtöbb magyar szolgáltatónál a @ és SRV rekordok hallatán csak hümmögés tapasztalható. Ebben a szolgáltatónk biztosan segít!

Microsoft NS rekordok:
ns1.bdm.microsoftonline.com
ns2.bdm.microsoftonline.com

Ha valami oknál fogva nem tudjuk átvinni az NS szolgáltatást, sajnos magunk kell ezeket beállítani. Ezt vagy a szolgáltatónk webes felületén, vagy ha ott nem megy, e-mail, telefon, stb csatornákon keresztül tudjuk megtenni.

MX0@systemfarmer-hu.mail.eo.outlook.com1 óra
CNAME-autodiscoverautodiscover.outlook.com1 óra
CNAME-lyncdiscover.indsup.huwebdir.online.lync.com1 óra
CNAME-sip.indsup.husipdir.online.lync.com1 óra
TXT@v=spf1 include:outlook.com ~all1 óra

Szolgáltatás rekord _sipfederationtls _tcp 5061 1 100 sipfed.online.lync.com indsup.hu 1 óra

 

Elvileg ezzel meg is vagyunk, ha a tartományok között a domain nevünk mellet az állapot ellenőrizve, örülhetünk.

Már csak az alapértelmezett Office 365 cegnev.onmicrosoft.com-os címeket kellene módosítani. Erről itt emlékezünk meg…