Outlook.com: elindult a Microsoft új ingyenes levelezője

Tegnap óta él az új szolgáltatás, ami azonnal magyar nyelven is elérhetővé vált az érdeklődők számára. A hotmail.com eddig is alternatívát jelentett a Gmail-lel szemben, de lássuk be, hogy nem a Microsoft “nehézfegyverzete” volt. Az Outlook.com gyakorlatilag ezt igyekszik megváltoztatni, egy letisztult, egyszerűen használható felülettel és “virtually” korlátlan tárhellyel, ami elég jó a Gmail 10GB-os tárterületével szemben.

Akinek a fejében megfordult a kérdés, hogy mit fog kezdeni a Microsoft a frissen megvásárolt Skype-pal, annak itt a válasz, be lesz integrálva az Outlook.com alá, ahogy a skydrive is, ami 7 GB tárhelyet ad a felhőben.

Az Outlook.com-on lehetőségünk van Live ID-val belépni, vagy akár egy új @outlook.com-os címet is létrehozhatunk. Mivel a Live ID alá be tudunk hozni saját domain nevet, így lehetőség van egyedi e-mail címet is használni, mint a név@cégnév.hu, de itt hívnánk fel a figyelmet, hogy az outlook.com NEM céges használatra lett kifejlesztve, arra ott az Office365!

Mi a verdikt? Ha szükségem lenne egy privát e-mail címre, ahol lehet fájlokat tárolni, skype-olni, integrálódik a címlistámba a közösségi oldalakon lévő ismerőseim elérhetősége, akkor nem is kérdés, hogy ezt választanám!